Екскурзия до Истанбул за Фестивала на лалето с включени допълнителни екскурзии

4 дни / 2 нощувки, Вид транспорт: Автобус Автобус
Цена от: 249 лв.
Дати на отпътуване: 25.04.2024

Маршрут: София - Истанбул - Одрин - София

4 дни / 2 нощувки

Код на програма: E-440

Начална дата Цена Запитване
25.04.2024 от 249 лв. запитване
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Програма

Пакетната цена е за едно лице и включва: Транспорт с лицензиран луксозен автобус; 2 нощувки с 2 закуски в хотел 3*

Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод; Посещение на Търговски център „Форум Истанбул”; Посещение на Аквариум Sea Life (бившия Тюркоазоо); Посещение на Фабрика за кожени изделия Левинсън; Вечерна автобусна разходка с изкачване до кафето Пиер Лоти; Посещение на небостъргача Сапфир; Посещение на парк Емирган; Посещение на Желязната църква Свети Стефан; Посещение на Одрин; Пътни и гранични такси; Водач от агенцията; Медицинска застраховка към ЗК Евроинс на база 2000 евро за лица до 69 г. 
 

ПРОГРАМА

1-ви ден:
Отпътуване от София, Автогара Сердика в 19:00 ч. От Пловдив в 21:00ч.

2-ри ден:
Пристигане в Истанбул сутринта. Посещение на парк Емиргaн - най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и много лалета. В парка е устроен и пазар за цветя.
Панорамна обиколка на Истанбул с автобус и местен лицензиран екскурзовод на български език: Синята джамия (само отвън), площад Хиподрума, музеят "Св. София" (само отвън) кулата "Галата", площад "Таксим", дворецът "Долмабахче", преминаване по първия въжен мост. Посещение на желязната църква Свети Стефан. Фото пауза в азиатската част на града. Настаняване в хотела. По желание срещу доплащане: Нощен Босфор с вечеря и програма - 80 лв., заявява се и заплаща в офиса на агенцията (вкючва: плаване с кораб по Босфора с вечеря , програма и трансфер от хотела до пристанището и обратно. Вечерята вкючва : типично турско мезе (плато ордьоври), сезонна салата, основни ястия (риба на грил или пилешко месо), десерт ( плодове или сладък десерт ), безалкохолни и алкохолни напитки - местни без ограничение).Нощувка. 

3-ти ден:
Закуска. В 09:00 ч. Посещение на Фабрика за кожени изделия Левинсън, Панорамна разходка с корабче по Босфора (срещу доплащане от 33 лв. ): новият султански Дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът "Ортакьой" - любимо място на истанбулските младежи и творци, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербей", Кулата на девицата.
След обяд посещение на небостъргача „Сапфир” - най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда в Турция. Освен жилища, в комплекса се намира търговски център, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино, където може да се насладите на виртуална разходка сред забележителностите на този невероятен космополитен град. Вечерна автобусна разходка в Истанбул: булевард Кенеди, Сарай бурну, пристанище Сиркеджи, кв. Фенер, свещения квартал Еюп, където се намира и една от най-посещаваните джамии “Еюп”, изкачване към кафене Пиер Лоти с невероятна панорама. Свободно време за кафе-пауза и снимки. Връщане в хотела. Нощувка. 

4-ти ден:
Закуска. Посещение на аквариум Sea life (бившия Тюркоазоо) и търговски център „Форум Истанбул”. Около 11:00 ч. отпътуване за град Одрин. Престой в града за кратка почивка и разглеждане на българската църква "Св. Константин и Елена" и джамията "Селимие". Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София. 
Транспорт с лицензиран луксозен автобус
2 нощувки (в двойна или тройна стая) с 2 закуски в хотел 3* в Истанбул
Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод
Посещение на Търговски център „Форум Истанбул”
Посещение на Аквариум Sea Life (бившия Тюркоазоо)
Посещение на Фабрика за кожени изделия Левинсън
Вечерна автобусна разходка с изкачване до кафето Пиер Лоти
Посещение на небостъргача Сапфир
Посещение на парк Емирган
Посещение на Одрин
Пътни и гранични такси
Водач от агенцията 
Медицинска застраховка към ЗК Евроинс на база 2000 евро за лица до 69 г. 
Доплащане за медицинска застраховка на база 2000 EUR към ЗК Евроинс, за лица над 69 г. - 6 лв. 
Единична стая: 60 лв.
Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите на ЗК Евроинс
Разходка с корабче по Босфора (1 ч. и 15 мин.) при минимум 20 туристи: 33 лв. заявява се и заплаща в офиса на агенцията
Нощен Босфор с вечеря и програма - 80 лв. заявява се и заплаща в офиса на агенцията (вкючва: плаване с кораб по Босфора с вечеря , програма и трансфер от хотела до пристанището и обратно. Вечерята вкючва : типично турско мезе (плато ордьоври), сезонна салата, основни ястия (риба на грил или пилешко месо), десерт ( плодове или сладък десерт ), безалкохолни и алкохолни напитки - местни без ограничение).
Отстъпка за деца до 11,99 г. настанени с двама възрастни - 50 лв.

Входни такси за посещаване на музеи и туристически обекти:
Кулата "Галата": 12 TL
Дворецът "Долмабахче": 30 TL
Желязната църква "Свети Стефан": 40 TL
Аквариум "Sea life": 50 TL
Панорамната тераса на небостъргача "Сапфир": 28 TL, панорамната тераса и 4D кино на небостъргача "Сапфир" 38 TL
Градски транспорт: 20-30 TL
По-горе изброените такси се заплащат на място. Същите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при тяхната промяна.
 

Оферта № Е440