Рим - петдневна

5 дни / 4 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 1198 лв.
Дати на отпътуване: 20.06.2024, 18.07.2024, 08.08.2024, 05.09.2024, 19.09.2024, 03.10.2024, 10.10.2024

5 дни / 4 нощувки

Код на програма: E-226

Начална дата Цена Запитване
20.06.2024 от 1425 лв. запитване
18.07.2024 от 1299 лв. запитване
08.08.2024 от 1425 лв. запитване
05.09.2024 от 1355 лв. запитване
19.09.2024 от 1355 лв. запитване
03.10.2024 от 1198 лв. запитване
10.10.2024 от 1198 лв. запитване
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други

ПЪРВИ ДЕН - Отпътуване от аерогара София. Пристигане в Рим. Трансфер. Пешеходна обиколка “Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия. Настаняване в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Пешеходна обиколка „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана „Треви“, пл. “Испания”. Следобед - по желание факултативна програма “Цветовете и ароматите на Рим” – пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала „Трастевере“ - римския Монмартър (с доплащане 43 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. По жeлание – факултативна полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български на три забележителни базилики в Рим – „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”, „Сан Пиетро ин Винколи” (с доплащане 39 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената не включва билета за вход в криптата на „Сан Клементе” (10 евро), където се намира гробът на св. Кирил. Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. По желание – разглеждане на Ватикана (пл. “Св. Петър”, базиликата “Св. Петър”) и Ватиканските музеи с доплащане 95 лв. за възрастни и 75 лв. за младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за Ватикански музеи, слушалки в музеите и в базиликата и такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 8 участника. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Напускане на хотела, трансфер до летището. Отпътуване за София.

Екскурзията включва 4 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Рим и богата екскурзоводска програма на български и трансфери хотел - летище- хотел, самолетен билет с летищни такси, 1 бр. ръчен и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг. Лети се с „България Ер” или „Алиталия”.
 
Услуга Цена
Три базилики в Рим
39 лв.
Цветовете и ароматите на Рим
43 лв.
Ватикана
Цена за възрастен Цена за дете до 17 г.
95 лв. 75 лв.

Билети за Римската опера: При заявка от страна на клиентите, пътуващи по тази програма, туроператорът може да закупи билети за Римската опера. Заплаща се цената на билета + 10 лв. такса за закупуване на билета. При заявка от страна на клиенти, непътуващи по тази програма, туроператорът може да закупи билети за Римската опера. Заплаща се цената на билета + 50 лв. такса за закупуване на билета.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Рим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните пакети и 50% от стойността на самолетните пакети, и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

  • ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 59 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 25 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Всички хотели са в историческия център на Рим, в района на пл. „Република” и операта. 


Оферта № Е226