Златният мост или Ръцете на Бог

25 Юли 2019 г.В ръцете на Бог или Златният мост на Виетнам
Виетнам - далечен и екзотичен, земя на дива природа, десетки островчета, различни архитектурни комплекси, богата история и ценни исторически паметници. Въпреки че до преди няколко десетилетия Виетнам се свързваше с кървави конфликти, то днес е модерна, развиваща се туристическа дестинация.
В статията ще обърнем погледа си към едно от архитектурните чудеса на страната - Златният мост или наричан още "В ръцете на Бог". Както става ясно от самото му име мостът е златна нишка, извисена високо в небесата. Разположен е близо до курорта Ба На Хилс в национален парк Ба На Нуй Чуа. Мостът се издига на  1400 м надморска височина, а от него се откриват пленяващи гледки към околията, които ще Ви накарат да искате да се връщате отново и отново във Виетнам.
Дългият 150 м мост е проектиран от архитектите на TA Landsapa Architecture и създава илюзията, че е държан от огромни каменни ръце, които всъщност са направени от стоманени мрежи, облицовани с фибростъкло и боядисани, така че да наподобяват камък. Те се подават от земятана платнините от китките нагоре, сякаш Бог ги е насочил към небето и държат пътя. Присъствието на мъгла прави преминаването по моста още по-приказно. Имате чувство, че стъпвате в облаците.
Златният мост е една от атракциите, на които можете да се насладите в този нов приказен и непознат свят - Виетнам
 

Всички новини »