Лятната магия на Москва и Санкт Петербург

8 дни / 7 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 0 лв.
Дати на отпътуване:

Маршрут: *Москва – град, събрал в себе си богата история от близкото минало и концентрирал в себе си едни от най- ценните културни паметници. **Старинни православни църкви с впечатляващи стенописи и икони. Уникална възможност да се запознаете с руската духовна и културна традиция. ***Санкт Петербург се смята за един от най-красивите градове в света. Със своите многобройни културни паметници, музеи и дворци, той е любима дестинация на туристи с добър вкус, търсещи духовно и културно обогатяване. Неслучайно едни от най-големите руски имена в литературата – Достоевски, Пушкин и Гогол са творили тук.

8 дни / 7 нощувки

Код на програма: E-244

Начална дата Цена Запитване
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
Програма по дни
 
Ден 1 София – Москва
Отпътуване от София Терминал 2 в 15:15ч. с директен полет по маршрут София – Москва с AK Bulgaria Air. Пристигане в Москва на летище Шереметиево в 18:10 ч.
Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка /1/.

 

Ден 2 Москва
екскурзия до русияЗакуска. Москва освен столица на Руската федерация е и град на силно изразените контрасти – на едно място „съжителстват“ архитектурни шедьоври от миналото и ултрамодерни монолитни сгради. Осветени вечер, над 40-те моста над реките, преминаващи през Москва, придават особена романтика и атмосфера. Въпреки бурните исторически събития през годините, Москва е съхранила облика си на стар град с неподправена култура и изкуство, наследени от Средновековна Русия.
Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език.
Обиколката включва: Червения площад, Храм-паметник Св. Василий Блажени (отвън), Мемориала на победата на Поклонния хълм, Московския Държавен университет. След това се отправяме към Кремъл и  кремълските катедрали.
Със своите 19 кули, Кремъл е едно от най-известните и посещавани места в Москва. Построен през 1156г. по заповед на Юри Дългоръки, той е представлявал дървена крепост. Днешният си облик приема при реконструкция под ръководството на италиански архитекти, след като Православната църква премества седалището си в Москва.
Посещение на катедралния площад, обграден от катедралата „ Успенски събор “, катедралата „ Благовещение “, катедралата „ Архангел Михаил “ и катедралата „Дванадесетте апостоли“ – с позлатени куполи и зидове от бял камък. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка /2/.

 

Ден 3 Москва
екскурзия до русияЗакуска. Този ден ще започне с красивите станции на московското метро. По време на тура ще се имате възможност да се насладите на богато декорираните станции на Московското метро – четвъртото най-натоварено в света. Няма как да Ви убегне визията на всяка станция от тура, която може да се мери по архитектурна стойност с едни от най-известните европейски дворци.  
Ще продължим с  разходка по една от най-известните и красиви улици на руската столица – ул. Арбат, където ще можете да се порадвате на автентичната архитектура на стара Москва. В следобедните часове ще посетим Третяковската галерия – националната руска художествена съкровищница и един от най-значимите световни музеи. Връщане в хотела с метро. Вечеря.

Допълнителна екскурзия: Възможност за посещение на Музея на Водката срещу допълнително заплащане. В него ще научите повече за историята на Руската водка, както и важната роля, която тя заема в обществото. Сред експонатите на музея са водката, която е летяла в космоса, бутилки в причудливи форми, порцеланови тапи и други. Има специална секция в музея, отделена на борбата с пиянството. Кулминацията от посещението на този музей, разбира се е дегустацията на огнената вода. Цена: 25 евро / 49 лв на човек.
Връщане в хотела. Нoщувка /3/.

 

Ден 4 Москва – Санкт Петербург
екскурзия до русияЗакуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сапсан“. Продължителност на пътуването – около 4.30 часа.
Пристигане около обяд в Санкт Петербург. Настаняване в хотела. Свободно време.

Допълнителна екскурзия: Посещение на Юсуповски дворец - своеобразна енциклопедия на руската аристокрация. В него има домашен театър в почти реален размер, църква, бални зали, а всяка от стаите впечатлява посетителите си с богата декорация от драперии, златни орнаменти и кристални полилеи. Дворецът е известен и като мястото, където е бил убит Григорий Распутин – една от най-скандалните личности в руската история. Днес има направена музейна експозиция в негова чест, а восъчни фигури пресъздават вечерята, на която е бил отровен през декември 1916г. Цена: 55 евро / 108 лв на човек.
Вечеря. Нощувка /4/.
 

 

Ден 5 Санкт Петербург
екскурзия в русияЗакуска. Санкт Петербург е бляскавата стара столица на Русия, наричан още Царският град и „Вeнеция на Севера“. Градът е осеян с красивите мостове над река Нева, преминаваща през спираща дъха архитектура. От всяка сграда се усеща историческото и бурно минало, въплатено в имперският блясък. Основан от Петър Велики, за да бъде „прозорецът към Европа, Санкт Петербург съчетава уникалното руско културно наследство и европейски облик.
Панорамна обиколка с екскурзовод на български.
По време на обиколката ще имате възможността да се насладите на едни от най-известните архитектурни шедьоври, заемащи достойно място от световното културно наследство.
Ще чуете изключително интересни истории за архитектурните и исторически забележителности на града. Обиколката започва с разходка по Невски проспект, една от най-скъпите улици в Русия и подобие на Шанз-Елизе в Пaриж. По протежението му се намират едни от най-впечатлявашите сгради на Санкт Петербург - Казанската катедрала и живописната в руски стил църква „Възкресение Христово“.
Обиколката включва също посещение на крепостта „Петър и Павел“. Замислена като непревземаема крепост, именно около нея, великият цар Петър решава да осъществи един от най-грандиозните архитектурни замисли – да превърне тази студена и неуютна част от света в един от най-красивите градове в Европа.

Допълнителна екскурзия: Нощен круиз по р. Нева – светлините на нощен Санкт Петербург. Подобно на Вeнеция и Амстeрдам, Санкт Петербург е известен със своите канали, а разходката с корабче е сред задължителните преживявания в този град. По време на разходката ще минете покрай едни от най-емблематичните сгради в града, ще откриете магията и романтиката, които крие той, както и ще имате възможността да видите Санкт Петербург през един различен поглед. Цена: 45 евро / 88 лв на човек.
Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка /5/.
 

 

Ден 6 Санкт Петербург
екскурзия в русияЗакуска. Посещение на парка и двореца Петерхоф.
Изграден по желание на Петър Велики, Петродворец днес е една от най-известните и популярни атракции за гостите на града. Петерхоф се намира на около 30км. от Санкт Петербург, на южния бряг на Финския залив и означава на немски Петровият двор.
Тук ще Ви впечатлят разкоша и разточителството, които Ви заобикалят отвсякъде. Фонтаните на Петерхоф са една от най-известните туристически атракции на Русия. Най-впечатляващият от е Голямата Каскада, който тръгва от Големият дворец и включва 64 различни фонтана и повече от 200 бронзови статуи и скулптурни елемента.

Посещение на Екатерининския дворец и парка в Царское село.
Царское село е другото от двете извънградски имения на царската династия Романови. Наред с Петерхоф, именно Царское село превъзхожда по величие дори френския Версай. Тук ще усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Дворецът е възстановен само преди няколко години, като реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала по време на Втората световна война. Свободно време. Вечеря. Нощувка /6/.
 

 

Ден 7 Санкт Петербург
ексурзия в русияЗакуска. Посещение на „Ермитажа“ - най-голямата художествена галерия в Русия и един от най-големите и авторитетни музеи на изкуствата в света. Построен е по нареждане на императрица Екатерина Велика. Името Ермитаж идва от френски и означава „място за уединение“. Днес, Ермитажа съхранява повече от 2.7 млн експоната и предлага на своите посетители различни произведения на изкуството и артефакти от цял свят. В колекцията му са творби от Леонардо да Винчи, Микеланджело, Рафаел и Тициан, Рембранд и Рубенс, творби на френските импресионисти Реноар, Сезан, Мане, Моне, Писаро и многобройни платна на Ван Гог, Матис и Гоген. Зимният дворец, наред с още четири сгради, наредени една до друга по брега на реката, приютяват огромната и безценна колекция на Ермитажа.
Допълнителна екскурзия: Посещение на Катедралата „Исакиевски събор“ с екскурзовод на български език – превърната в музей през 1928г., в нея се помещават едни от най-известните икони в света. Безспороно една от най-впечатляващите е Тихвинската икона с образа на Дева Мария. В Катедралата се извършват църковни служби и до днес. Цена: 25 евро / 49 лв на човек.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка /7/.

 

Ден 8 Санкт Петербург – София
Закуска.  Трансфер от хотела до Московската гара. Отпътуване за Москва със скоростен влак. Пристигане в Москва ранния следобед. Трансфер от Ленинградската гара до летище Шереметиево с кратка спирка по пътя за обяд. Полет до България в 19.05 ч. Кацане на летище София, терминал 2 около 22.00 ч.
 

 


София – Москва – Санкт Петербург – София
 
Дати и пакетни цени:
 
Дата на отпътуване: Цена на човек в двойна стая: Цена за единична стая:
29.05 – 05.06.2019 г.
Изчерпани места!
2420 лв 2870 лв
05.06 – 12.06.2019 г.
Изчерпани места!
2420 лв 2870 лв
12.06 – 19.06.2019 г.
Изчерпани места!
2420 лв 2870 лв
19.06 – 26.06.2019 г.
Изчерпани места!
2420 лв 2870 лв
23.06-30.06.2019 г.
Изчерпани места!
2420 лв 2870 лв
03.07 – 10.07.2019 г.
Изчерпани места!
2420 лв 2870 лв
17.07 – 24.07.2019 г.
Изчерпани места!
2420 лв 2870 лв
07.08 – 14.08.2019 г.
Изчерпани места!
2370 лв 2820 лв
21.08 – 28.08.2019 г.
Има места
2370 лв 2820 лв
 

Необходими документи за издаване на руска виза:
 • Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;
 • Поне 2 свободни (чисти) страници в паспорта;
 • Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО
 • 2 Цветни снимки с размер 3,5 Х 4,5 см на светъл фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила със затъмнени стъкла, без шапки или забрадки (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта);
 • Ако не сте гражданин на РБ, то е необходимо да представите допълнително копие от документа (лична карта, регистрационна карта за временно пребиваване), потвърждаващ пребиваването Ви на територията на Република България.
 *Консулското учреждение има право да изиска допълнителни документи за оформяне на виза, да покани на събеседване или да увеличи срока за оформяне на визата.

Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни
преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист
2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
3/ под  30 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакетя пакет.
 

Вид използван транспорт:
 • Самолет
 • Автобус
 • Влак
 
Минимален брой туристи: 20
Срок за уведомяване за несъбран минимум: 20 дни преди датата на отпътуване
 
*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
 

„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Армеец АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата. 
 
 
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 18 550 1315 0000645046 на ЗАД „Армеец”
Самолетен билет София – Москва – София с AK България Ер с включени летищни такси и чекиран багаж; 3 нощувки със закуски и вечери в хотел Izmailovo Vega Hotel 4* или подобен в Москва; 4 нощувки със закуски и вечери в хотел Azimut SPB 4* или подобен в Санкт Петербург; Билет за влак „Сапсан“ /2-ра класа/ по маршрут Москва-Санкт Петербург-Москва; Всички трансфери по маршрута; Всички описани по-горе екскурзии: Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език Тур на московските станции на метрото с екскурзовод на български език Посещение на Третяковската галерия с екскурзовод на български език Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език Посещение на крепостта „Петър и Павел“ с екскурзовод на български език Посещение на парка и двореца Петерхоф с екскурзовод на български език Посещение на Екатерининския дворец с екскурзовод на български език Посещение на парка в Царское село с екскурзовод на български език Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език Входна такса за Кремъл и Кремълските катедрали, Третяковската галерия, Крепостта „Петър и Павел“, парка и двореца „Петерхоф“, Екатерининия дворец и парка „Царкое село“, Ермитажа Билет за обиколката на Московското метро Медицинска застраховка „помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 30000 евро със ЗД „Армеец“; Водач от България по време на цялото пътуване; Екскурзодско обслужване на български език по програмата;
Виза за Русия за български граждани и обработка на документи: 150 лв. – срок за издаване до 12 работни дни Допълнителни екскурзии Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе; Доплащане за всички услуги, невключени в цената; Лични разходи;

Оферта № Е244