Екскурзия до Осоговски манастир и Крива паланка

1 ден ,
Цена от: 22 лв.
Дати на отпътуване: 04.10.2020

Маршрут: Пловдив / София - Осоговски Манастир - Крива паланка - София / Пловдив

1 ден

Код на програма: E-419

Начална дата Цена Запитване
04.10.2020 от 22 лв. запитване
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Програма
Отпътуване от Пловдив, хотел Тримонциум в 5:00 ч. Цена: 35 лв.

Отпътуване от София в 7.30 ч. от Автогара Сердика. Пътува се по маршрут  Кюстендил - Гюешево - Крива паланка - Осоговски манастир с кратка почивка по пътя. 
Посещение на манастира “Св. Йоаким Осоговски”, разположен в подножието на западния склон на Осоговска планина в близост до Крива Паланка в Македония. Йоаким Осоговски е български светец, един от най-верните последователи на Св.Иван Рилски. Той прекарва живота си като отшелник в пост и молитва в една пещера край р.Сарандапор, където след смъртта си е погребан. По-късно мощите му са открити от монах на име Теофан и са положени в построената църква в негова памет. В средата на 12 в. около църквата е изграден едноименният манастир, който в началото на 13 в. е бил посетен от Цар Калоян. Днес манастира приема множество посетители, които идват в светата обител и се любуват на прекрасната природа. 
Кратък престой в Крива паланка. Отпътуване за България. Кратък престой в Кюстендил, който е един от най-старите градове на България, възникнал в близост до лековитите минерални извори. Известен с имената си Пауталия, Велбъжд, Кюстенджа . Днес той предлага много добри условия за балнеотуризъм, и множество забележителности, като галерията на Вл.Димитров Майстора, " Чифте баня" , Пирговата кула, Църквата „Успение Богородично” и др. Наричат Кюстендил столицата на черешите. 

Прибиране в София около 20 ч, в Пловдив около 22:30 ч.
транспорт с лицензиран автобус; 
екскурзоводско обслужване на Български език 
храна и лични разходи 
медицинска застраховка за лица до 69 г. 2 лв., за лица над 69 г. 3 лв. 
отпътуване от Пловдив - при група минимум от 20 души

Оферта № Е419