Екскурзия до КИТАЙ, с Ченгду-панди

13 дни / 10 нощувки, Вид транспорт: Самолет Самолет
Цена от: 5030 лв.
Дати на отпътуване: 24.04.2023, 04.08.2023, 20.10.2023

Маршрут: САМOЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 13 дни (ПЕКИН, СИАН, ЧЕНГДУ, Резерват за мечките „ПАНДА“, ШАНХАЙ, СУДЖОУ, ХАНДЖОУ )

13 дни / 10 нощувки

Код на програма: E-322

Начална дата Цена Запитване
24.04.2023 от 5130 лв. запитване
04.08.2023 от 5130 лв. запитване
20.10.2023 от 5130 лв. запитване
 • Програма
Програма по дни
 
Ден 1
22.09.2019 Среща в 15.30 ч. на летище София, Терминал 2. В 17.45 ч. – самолетен полет София – Доха с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 22.20 ч.

Ден 2
23.09.2019 В 01.30 ч. - полет Доха – Пекин. Пристигане в Пекин в 14.15 ч. Разглеждане на Олимпийския комплекс със стадиона „Гнездото” и плувния басейн „Водният куб” (отвън). След обяд – „хутонг тур” с рикши в старата част на Пекин. Посещение на Ламанския храм на вечната хармония – най-големият манастир в Пекин с 260-годишна история. Вечеря “Патица по Пекински”. Нощувка в Пекин.

Ден 3
24.09.2019 Закуска. Продължава разглеждането на Пекин с посещение на Великата китайска стена, символът на китайската цивилизация, едно от седемте чудеса на света, най-голямото защитно съоръжение на Земята, видимо от Космоса. След обяд, след краткотрайно пътуване, ще достигнете до оградения със статуи Шенлу (“Пътят на Душата”), водещ до Гробницата на династията Минг, където ще може да видите впечатляващи каменни статуи. Вечеря и нощувка в Пекин.

Ден 4
25.09.2019 Закуска. Посещение на площад „Тянанмън” (най-големият централен площад в света), Императорския дворец (известен също като „Забранения град”), един от най-големите дворци в света с 800 сгради и 9999 зали, резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин. След обяд – посещение на Небесния храм – един от символите на Пекин. Оттук минските и цинските императори, като върховни жреци, са отправяли молитви към небето за мир и плодородие. Следва посещение на Летния императорски дворец, бивша лятна резиденция на императорското семейство, разположен до езерото Кунминху и Хълма на дълголетието – с една от най- големите и добре запазени императорски градини в Китай. При възможност – посещение на Център за тибетска медицина. Вечеря. В 20.40 ч. – нощно пътуване до Сиан с влак (спален вагон). Нощувка във влака.

Ден 5
26.09.2019 Сутринта - пристигане в Сиан, старата столица на Китай, днес столица на провинция Шаанси. Закуска. Разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска. По желание - разглеждане на мюсюлмански храм. Посещение на музея, в който се съхраняват скъпоценни каменни резби и скулптури, както и макет на гробницата на Император Цин Шъхуанди, обединил страната и превърнал я в Империя. Вечерта, по желание – посещение на типичното за Китай шоу с костюми и танци от времето на династията на Тан, когато Сиан е бил столица – “Тан Династи шоу”. Вечеря и нощувка в Сиан.

Ден 6
27.09.2019 След закуска ще имате възможност да посетите “осмото чудо в света” – прочутата теракотена армия, състояща се от над 7500 фигури на войни от теракота в естествен ръст, фигури на коне, кавалерия, бойни колесници, които пазят гробницата на император Цин Шьхуанди, разположена преди повече от 2000 години в изкуствен хълм близо до Сиан. След обяд – разглеждане и разходка в старата част на Сиан, където ще видите Кулата на камбаната и Кулата на барабана. Свободно време. В 18.00 ч. трансфер до летището и в 20.30 ч. полет Сиан – Ченгду. Кацане в Ченгду в 21.50 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Ченгду.

Ден 7
28.09.2019 Закуска. Този ден до обяд ще имате уникалната възможност да посетите Центъра за развъждане и отглеждане в естествена среда на мечките „Панда“ (входът се плаща допълнително), където ще може да се запознаете отблизо с живота на тези уникални мечки След обяд - туристическа и пешеходна обиколка на град Ченгду, по време на която ще посетите храма „Chongli Pavillion” – един от символите на града, построен по времето на управлението на династията Минг; двореца „Qingyang”, построен по време на управлението на династията „Qing“, красивия и чаровен квартал „Knai Zhai Xiangzi“ или още известен като квартала на „широките и тесни алеи“, квартал с реставрирана архитектура на сградите в стил „Ming” и “Qing”. Ще имате възможност да се разходите из уличките и да се насладите на красивата архитектура на бутикови хотели, малки ресторантчета, където може да опитате от типичната за региона кухня, чаровни чаени заведения и др. По желание ще имате възможността да посетите и двата най-добре запазени будиски манастири в тази част на Китай “Daci“ и “Wenshu“ (входът за тях се плаща допълнително). Свободно време с възможност за посещение и разходка в парка „People’s Park”. Вечеря и нощувка в Ченгду.

Ден 8
29.09.2019 Закуска. В 07.45 ч. – вътрешен полет Ченгду – Шанхай. Пристигане в Шанхай в 10.15 ч. Туристическа обиколка на Шанхай – градът на 21-ви век: обиколката Ви ще започне с преминаване по моста „Нан Пу” и „Бунд” – крайбрежен булевард с типична архитектура от времето на първите чужди заселници, един от известните архтектурни символи на Шанхай, разположен на реката Хуанпу. Посещение на „Площада на народа”, Nanjing Road – централната търговска улица на Шанхай, Храма на Нефритения Буда, градината Ю Юан с известната пагода, реставрирана градина в стил Шуцоу. Разходка из стария град. Посещение на фабрика за коприна. Вечеря. Първият ден в Шанхай приключва с посещение на Акробатично шоу. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Шанхай.

Ден 9
30.09.2019 Закуска. Разглеждане на „Площада на народа” и посещение на известния Шанхайски музей, открит през 1994 г., и на квартала на Френската концесия ( кварталът на френските заселници). Продължаваме разглеждането на града, по желание – посещение на Телевизионната кула, наречена “Перлата на Изтока”, четвъртата по височина телевизионна кула в света и на кулата „Джин Мао”, петата по височина сграда в света (входът и за двете кули се плаща допълнително). Посещение на свободната икономическа зона “Пудонг”. Круиз с лодка по река Хуанпу. Вечеря и нощувка в Шанхай.

Ден 10
01.10.2019 Закуска. Пътуване към Суджоу. Туристическа обиколка на Суджоу. Разходка из живописните улици на града, наречен “Китайската Венеция”, където ще видите Великия канал – най-големият изкуствен воден път в света с древните мостове по него. Посещение на Градината на Майстора на мрежи, Храма на 500-те ученици на Буда и др. Посещение на фабрика за коприна. Вечеря и нощувка в Суджоу.

Ден 11
02.10.2019 Закуска. Еднодневна екскурзия до Ханджоу, по време на която ще имате възможност да направите разходка из Западното езеро, най-красивото езеро в Китай, манастира „Линин” и Долетелия хълм с над 10 000 уникални статуи на Буда. Връщане в Шанхай. Вечеря и нощувка в Шанхай.

Ден 12
03.10.2019 Закуска. Свободен ден в Шанхай. Вечерта – трансфер до летището. В 23.50 ч. – самолетен полет Шанхай – Доха.

Ден 13
04.10.2019 Пристигане в Доха в 04.50 ч. В 14.30 ч. – полет Доха – София. Пристигане на летище София в 19.40 ч.


1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

     - самолетни билети за полетите:
 • София – Доха – Пекин;
 • Сиан - Ченгду
 • Ченгду – Шанхай;
 • Шанхай – Доха – София;
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 831 лв/425 евро (31.03.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
 • всички трансфери  летище/ж.п.гара – хотел и обратно;
 • 1 нощувка и билет в спален  вагон  за  влака  Пекин – Сиан (като спалните вагони Пекин – Сиан са първа класа с 4 места, доплащане за купе с 2 легла – 80 щ. долара на човек, плащат се в офиса на туроператора);
 • 9 нощувки с 10 закуски в хотели 4* и 9 вечери (в местни ресторанти) в Китай;
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • туристически обиколки с автобус и местен екскурзовод на английски език (с превод на български език) в Пекин, Сиан, Шанхай, Суджоу и Ханджоу с разглеждане на всички забележителности, посочени в програмата;
 • посещение на Център за развъждане и отглеждане на мечките „Панда“ (7-ми ден);
 • посещение на Акробатично шоу в Шанхай (8-ми ден);
 • круиз с лодка по река Хуанпу (9-ти ден);
 • посещение на фабрика за коприна (10-ти ден);
 • еднодневна екскурзия до Ханджоу (11-ти ден);
 • входни билети за всички изброени в програмата туристически обекти;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­78 лв.   
 
2.  В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • виза за Китай – 80 щ. долара;
 • такса за обработка и подаване на документите за китайска виза – 50 лв;
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро30 лв (за лица до 70 год.),  за лица от 71 год. до 80 год. - 60 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 
 - допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • вход за „Тан Династи шоу” – 39 щ. долара (5-ти ден)
 • разглеждане на мюсюлмански храм.- 8 щ.долара (5-ти ден)
 • изкачване на кулата „Джин Мао” - 20 щ.долара (9-ти ден)
 
 • допълнителни мероприятия (плащат се на място):
 • вход за Центъра за развъждане и отглеждане на мечките „Панда“ - ..... (7-ми ден);
 • вход за манастира “Daci“ - ........ (7-ми ден)
 • вход за манастира “Wenshu“ - ........ (7-ми ден)
 • изкачване на Телевизионната кула в Шанхай около 24 щ.долара (9-ти ден) - плаща се на място;
 
     *Забележки:
  1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
        което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
        последните два дни по същата.
   2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
  3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.03.2018 г.
  4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в
      офиса на туроператора.
   5. Традиция в туристическото обслужване в Китай е наред с всички туристически обекти, 
       посочени в програмата, да се посещават също и фабрики за традиционни техни
       изкуства.
6.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
    страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
 екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
3. При допълнителните мероприятия по желание, водачът придружава групата при повече
    от 50% записали се туристи.
4. Цените от 4 520 лв/ 4 620 лв са за човек в двойна стая.
- За единична стая се доплащат 430 лв.- / подлежи на актуализация/

*Забележки:
1. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 15.03.2018 г и  подлежат на  актуализация.
 
2. Посещението в магазини за традиционни изделия и фабрики (за коприна, теракота, перли, нефрит, чай и други) са част от туристическите услуги на местните агенция и са неизменна част от всеки маршрут в Китай. Посещението в тях е част от държавната политика на страната и не е по избор на туроператорът.

 
5.  Начин на плащане:
          - в брой (в офиса на ТО)
             - по банков път

 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ  1 800 лв


Информация за хотелите (или подобни):
Пекин - Holiday Inn Express Minzuyuan
http://www.asiawebdirect.com/china/beijing/chaoyang/holiday-inn-express-beijing-minzu-yuan/
Сиан - Xian Hotel
http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g298557-d308236-Reviews-Xi_an_Hotel-Xi_an_Shaanxi.html
Лоян - Luoyang Grand Hotel
http://www.tvtrip.com/luoyang-hotels/luoyang-grand-hotel?gclid=CMXzgebA-KcCFZoT3wodNSaptA
http://www.agoda.bg/asia/china/luoyang/luoyang_grand_hotel.html?type=2&CID=1431973&URL=http://www.agoda.bg/asia/china/luoyang/luoyang_grand_hotel.html&
Ченгду  - ...........
Шанхай - Holiday Inn Express Putuo
 www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g308272-d631822-Reviews-Holiday_Inn_Express_Putuo_Shanghai-Shanghai...
Суджоу - Nanya Hotel
www.chinatraveldepot.com/H8292-Nanya-Hotel-Suzhou-Suzhou
http://www.sinohotel.com/english/hotelinfo/nanya_hotel_suzhou.html
 
 
 
 

 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  4 520  лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ  156 ЛВ.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  4 620 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКАСЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ  156 ЛВ.
 
 

Оферта № Е322